Het bestuur van SIEV krijgt soms de vraag waarom een keurmerk bij SIEV niet verplicht is. Het antwoord is simpel: de ondernemer moet besluiten wanneer dit een toegevoegde waarde is. “Heb je er voor jezelf niks aan en vraagt er ook verder niemand om? Hang dan ook geen zinloos gekocht papiertje op maar stop je geld en tijd in het ontwikkelen en groeien van jouw bedrijf”, aldus het bestuur.
“Aan SieV om in het geval dat je wel waarde ziet dan ook het meest vooruitstrevende keurmerk aan te bieden. Vroeger gaven we dan een keurmerk wat we zelf bedacht hadden. Een keurende instantie tekende samen met de voorzitter van SieV voor akkoord. De slager die het eigen vlees keurde. Leuk, maar niet zoals het zou moeten”.
“Vandaar dat we het gehele proces 1.5 jaar geleden elders hebben ondergebracht. De borgende instantie is Cetradex Certificatie B.V. en de keurende instantie is Qualis – Insight into Quality. De naamdrager van het keurmerk is SIEV. Hierdoor kunnen wij ons niet bemoeien met het proces, laat staan een keurmerk voor je regelen. Cetradex leidt het proces en is ook aansprakelijk. Marchandeert Qualis met de keurmerkeisen, dan corrigeert Cetradex deze handelingen. En dat is wel zo zuiver”.
“Blijft ook dan staan: als je een keurmerk voor de sier wil hebben dan zijn die makkelijk te koop. In Nederland en ook erbuiten. Ga je voor een echt keurmerk, onafhankelijk en geborgd, ga dan voor het certificaat van SieV. Met 3 verschillende keuzes, van algemeen tot Glas&Gevel en natuurlijk het MVO Keurmerk. Allemaal met SieV in het logo. Maar getekend door Qualis en Cetradex. Wel zo zuiver. En dat is dan weer echt schoonmaak”.
Meer informatie over de SIEV-Keurmerken is te vinden via Keurmerken – siev.nl